Условия за Връщане или Замяна на продукт

Пазарувай лесно и безгрижно!

При доставка на поръчаната стока от куриерската фирма, Клиента  се задължава да прегледа внимателно стоката и да откаже получаването й в присъствието и пред куриера ако цената на стоката не съответства с тази, която е посочена в електронния магазин при доставка с наложен платеж или доставената стока е различна от поръчаната от Клиента.

При отказ да получи стоката при наличие на някое от посочените основания, Клиента подписва протокол в присъствието на куриера, в който се описва причината за отказа и незабавно уведомява Доставчика за това на 893 704 966 или на service@tiger-tv.eu

Ако Клиента откаже да получи доставената стока извън описаните по-горе случаи, отказът се счита за неоснователен и Клиента се задължава да заплати разходите за доставка и връщане на стоката.

Клиентът ще поеме всички преки разходи по връщането на Продукти, предлагани от Магазин в случай, че се откаже от Договора и заяви това в срока за отказ, предоставен му от Продавача.

На основание чл. 50, ал. 1 от ЗЗП, Потребител/Клиент, който има качеството на потребител по смисъла на ЗЗП, има право да се откаже от сключения договор от разстояние, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, в срок от 14 (четиринадесет) дни от доставката.

Клиент има право да поиска връщане на закупената стока в случай, че:

  • Закупената стока не е използвана;
  • Не е нарушена целостта на стоката;
  • Не липсват аксесоари, гаранционни книжки, пликчета, налепки;
  • Попълни формуляра за отказ на договора;
  • Изпрати стоката с куриер на Еконт

Ако по някаква причина искате да замените или да върнете закупен от www.tiger-tv.eu продукт, то транспортните разходите за връщане са за сметка на Клиента.

Клиентът е задължен предварително писмено да информира Продавача (на service@tiger-tv.eu), че на основание чл. 55, ал.1 от ЗЗП, се отказва от договора от разстояние, преди изтичането на 14-дневния срок по чл.50 от ЗЗП, а Продавачът изпраща на Потребителя незабавно потвърждение на получено заявление за отказ от договор за продажба.

Клиентът връща стоката на Продавача в 14-дневен срок от датата, на която Клиентът е получил закупената стока, като стоката трябва да бъде придружена с попълнен формуляр за отказ на договор. 

Клиентът е длъжен да върне стоката на адрес с опция преглед:

Офис Еконт, гр. Варна, Патриарха (ул. Калофер, 2)
за Гедеон 7 ЕООД,
Тел: +359 893 704 966

Формуляр за отказ от договора

СВАЛИ ФОРМУЛЯРА ОТ ТУК
До момента на обратното предаване на стоката от Клиентът към Продавача, Клиентът е длъжен да съхранява стоката във вида, в който е получена, тъй като риска от нараняване/загуба на стоката е за сметка на Клиента до приемането ú в склад на Продавача (по ал. 1, чл. 55 от ЗЗП).

В случай на щети или загуба на стоката в този срок отговорността се носи изцяло от Клиента и той загубва правото си по чл. 50, ал.1 от ЗЗП. Всички такси и разходи по връщането на стоката до търговския обект са за сметка на Клиента въз основа на чл. 55, ал. 2 от ЗЗП. Стоката следва да бъде върната в оригинална опаковка в нейната цялост, пълна окомплектовка с придружаващата я документация и без увреждания, във вида в който е получена. При връщането на продукт, чиято опаковка е повредена или непълна, от комплекта липсват аксесоари и/или съпътстващите продажбата документи, брошури, описания, гаранционна карта и т.н., по продукта има следи от износване, драскотини, охлузвания, намокряне с вода или други течности, Продавач си запазва правото, да откаже връщането на стоката, съответно и на заплатената за нея сума.
Клиентът отговаря за намалената стойност на стоките, причинена от изпробването им, различно от необходимото, за да установи естеството, характеристиките и доброто им функциониране. В този случай Продавачът възстановява намалената стойност на закупената стока.

На основание на чл.55 ал.4 от ЗЗП Продавачът има право да възстанови на Клиента намалената стойност на закупената стока. Продавачът има право да отбие от заплатената сума до 60% и да възстанови на Клиента остатъчната стойност, както следва: 20% при стоката с в лош търговски вид – невъзможност да бъде продадена за нов продукт (нарушена опаковка, разкъсана/разлепена фабрична лепенка от производителя), 30% при нецялостна или липсваща част от опаковка, 40% когато стоката е със следи от износване или в непълния си комплект/липсващи съпътстващ аксесоари/.

Продавачът възстановява заплатената сума от Клиента за закупения продукт в 14-дневен срок, считано от датата на уведомяване за решението на Клиента да се откаже от договора от разстояние, след получаване, оглед и приемане на върнатата стока в склада на Продавача.

Клиентът изрично декларира съгласието си възстановяването на суми от Продавача да се извършва по банков път, независимо от използваното от Клиента платежно средство за заплащане на извършени поръчки.

При неспазване на срока за връщане на стоката от Клиента, Продавачът отлага възстановяването на заплатената сума докато не получи обратно стоката от Клиента или докато не бъдат представени доказателства, че стоките са изпратени обратно, в зависимост от това, кое от двете събития е настъпило по-рано.

Изпратена стока към Продавача с наложен платеж няма да бъде приета.

Продавачът не възстановява заплатени суми за допълнителни услуги (настройка и монтаж).