За поръчки:

0893704966; 0882974593

Преглед на ТВ бокс Beelink GT1 MINI със SoC Amlogic S905X2

26/11/2019

Кампанията Beelink продължава да радва ценителите си и пусна нов компактен Android ТВ-бокс, наречен Beelink GT1 MINI, който е особенн поради новата платформа Amlogic S905X2. Също така ТВ-боксът поддържа гласово управление и има дистанционно с вграден микрофон в комплекта. Освен това, той има доста мощна конфигурация, която включва 2 или 4 GB RAM памет тип DDR4 и от 16 до 64 GB вътрешна памет (ROM). От мрежовите функции има двудиапазонен WiFi 2.4 GHz + 5.8 GHz и Bluetooth 4.0. Той също така поддържа свързване към мрежа чрез кабел през гигабитен LAN порт. В нашия преглед ще покажем как изглежда този модел и как работи в сравнение с конкурентите. Версията на тествания ТВ-бокс е максимална, с 4 GB RAM и 64 GB вътрешна памет.

Характеристиките на Beelink GT1 Mini:

 • SoC — процесор Amlogic S905X2с четири ядра Cortex-A53 с четириядрен процесор Arm Mali-G31MP2
 • Системна памет — 2 GBили 4 GB RAM памет DDR4
 • Хранилище — флеш-памет eMMC с вместимост 16 GB32 GBили 64 GB, слот Micro SD
 • Видео и аудиоизход — HDMI 2.0aдо 4K при 60 Hz с поддръжка на HDCP, 3D, 3,5 мм AV конектор за композитно видео (480i / 576i) и стерео аудио
 • Возпроизвеждане на видео — 10-бит H.265 до 4K при 60 кадра в секунда, VP9 Профил-2 до 4K при 60 кадра в секунда, AVS2-P2 до 4K при 60 кадра в секунда, H.264 / AVC до 4K при 30 кадра в секунда, H.264 MVC нагоре до 1080p60, MPEG-4 ASP до 1080p60 (ISO-14496) и т.н.
 • Възможности на свързвания — Gigabit Ethernetдвудиапазонен Wi-Fi 802.11 b/g/n/acBluetooth 4.0
 • USB — 1x порт USB 3.0, 1х порт USB 2.0
 • Друго — LED индикатор на предния панел, бутон за нулиранеЭлектропитание — 5В / 2А
 • Размер — 77 x 77 x 17 мм
 • Тегло — 125 грамм

Опаковка. Комплект

Както можете да видите от предишните ни отзиви, Beelink обръща голямо внимание на опаковките на своите продукти. Beelink GT1 MINI не беше изключение. ТВ-боксът се доставя в красива картонена кутия с черно-червен цвят, с лъскаво изображение на самия ТВ-бокс отгоре и с описание на техническите характеристики на обратната страна.

Подобно на другите модели Beelink, всеки аксесоар е индивидуално опакован в своята кутия. HDMI кабелът се затяга.

В комплекта влизат:

 • 1 * ТВ-бокс Beelink GT1 Mini;
 • 1 * Захранващ блок 5V-2A;
 • 1 * Кабел HDMI;
 • 1 * Дистанционно с USB адаптер;
 • 1 * Ръководство на потребителя на английски език.

Дистанционното работи в инфрачервения диапазон за включване на бокса и на честота 2,4 GHz чрез специален USB адаптер, много е просто и служи за изпълнение на основни функции. В първите известия на този модел, в описанието се посочваше, че дистанционното поддържа аерофункции, базирани на шест аксиални жироскопа. Но както се оказа по-късно, в комплекта на ТВ-бокса се продават само обикновени дистанционни с вграден микрофон, а дистанционните с функцията за въздушна мишка се продават отделно. Ако натиснете бутона на микрофона, гласовото търсене на Google започва от основния екран, с който можете да търсите  нещо в Интернет и да го стартирате. Можете да научите какво е времето или да стартирате Youtube. Гласът се разпознава съвсем правилно, но фактът, че търсенето се провежда само в Google, значително ограничава неговата функционалност. За сравнение, системата в Android TV  гласовото търсене работи във всички приложения, които го поддържат. Дистанционното е с форма на сълза и е удобен да се държи в ръката си, но поради плоските бутони те са трудни за намиране чрез докосване. Когато използвате това дистанционно, не винаги е възможно правилно да изберете определени елементи в менюто за настройки в различни приложения, следователно, за удобно и пълно управление на ТВ-бокса, се препоръчва да закупите отделно дистанционно с аеро мишка, като това.

За да работи дистанционното, трябва да закупите още два елемента AAA, които не са включени в комлекта.

Захранващия блок и HDMI кабелът са с добро качество, няма оплаквания от тях.

Външен вид

TV-Box Beelink GT1 MINI е много малък, размерите на кутията са само - 77 x 77 x 17 mm. Горната част е украсена с логото на марката. На предния панел има един малък бял светодиод, а около него са разположени конектори : USB 3.0 порт, конектор от HDMI 2.1, AV жак и още един USB 2.0. MicroSD четец и захранващ конектор, маркиран в червено. Само два USB контакта, при условие че един от тях винаги ще бъде зает от адаптера на дистанционното, това е много малко.


Долният капак е червен, има редица отвори за вентилация и още един отвор за бутона за нулиране. Също така, на долния капак са залепени две ленти от двустранна лента, с които ТВ-боксът може да бъде прикрепен например към гърба на телевизора.

Система. Тестване

Информация за системата от AIDA64. В ТВ-бокса се използва свежа SoC Amlogic S905X2 - 4 ядра ARM Cortex-A53 до 1.9 GHz и GPU Mali-G31 MP2. Това е бюджетен SoC, но въпреки това системата и програмите работят много бързо и гладко. Първоначално вътрешната памет е 53.38 GB, останалата част е заета от системата. 4 GB RAM е достатъчно за всякакви мултимедийни задачи, като средно около 2,5 GB остават свободни. Това количество RAM памет трябва да е достатъчно за всякакви текущи и бъдещи задачи.

Системата има Root достъп, който може да бъде деактивиран в класическите настройки на Android, в режим на разработчик. За целта отидете в менюто „За системата“ и кликнете многократно върху „Номер на изграждане“, докато не се появи съобщение за режима на разработчик. След това отидете в менюто на разработчика и намерете точка „ROOT permission“ и го активирайте.

Скоростта на работа на RAM памет е 23513,76 MB/s, вградената памет - прочит 151,46 MB/s и записване 1110,31 MB/s. Скоростта на четене от USB устройство - 1126,72 MB/s. Това е много добър показател за бюджетните модели.
Всички резултати от синтетични тестове са събрани в нашата сравнителна таблица:

Beelink GT1 MINI има много добри показатели в линията от нови четириядрени процесори Amlogic S905X2 с ядра ARM Cortex-A53 и графичния процесор Mali-G31 MP2.

Проведена е серия от тестове за ефективност на системата.

Наблюдавайки резултатите, виждаме, че той се намира почти наравно с най-мощния SoC Amlogic от последно поколение S912 и е на второ място след най-мощния SoC Rockchip RK3399, който има ядра ARM Cortex-A73. Но трябва да се разбере, че основното в Android-боксове - това е функционалността на медиите.

Нагревянето

Консумацията на енергия на ТВ-бокса на Beelink GT1 MINI, използваща Amlogic S905X2 SoC, дава много добри резултати по отношение на енергийната ефективност. Този нов SoC е създаден по 12 nm технология и има максимална консумация на енергия само 3,5 W, невъзможно е било да се стигне до 5 W дори при тестове.

Можете да видите температурните стойности по време на работа на различни приложения в нашите скрийншоти по-горе. В режим на почивка температурата се поддържа на около 45 градуса, при гледане на видео - около 60 градуса, но при работа с такива приложения като 3D игри, гледане на висококачествено видео и тестване, температурата достига 65-70 градуса.

Според резултатите от стандартния 15-минутен тест, Cpu Throttling Test показа, че процесорът почти винаги работи с максимална мощност и не намалява честотата на ядрата. В същото време температурата на чипа беше само 50 градуса. Като се има предвид, че в повечето случаи температурата на процесора се поддържа в рамките на 50-60 градуса, няма нужда от модернизация на охлаждането.

Скоростта на мрежови интерфейси

ТВ-боксът Beelink GT1 MINI поддържа гигабитна кабелна мрежова връзка и безжична връзка чрез WiFi, чийто модул работи в два диапазона: 2,4 GHz и 5 GHz с вътрешна антена. Тестването показа много добри резултати. При свързването с интернет и за трите типа връзки, Speedtest показва максималната скорост, която дава доставчикът - около 95 Mbit/s (както изтегляне, така и качване), докато ping - 1 MS.

Резултатите от максималната пропускателна способност, които бяха постигнати на този ТВ-бокс, са доста впечатляващи - когато са свързани чрез WiFi в диапазон 5 GHz - 180 Mbit/s за изтегляне и когато са свързани чрез гигабитна кабелна връзка - до 900 Mbit/s за изтегляне.

Възпроизвеждане на видео

Видео тестер на Antutu показа, че боксът поддържа всички налични тестови видео формати. Това е много добър резултат.

Беше тествано и възпроизвеждането на серия от различни видеоклипове с различни кодеци и битрейт:

Original-HD-Club-4K-Chimei-Inn-60MBit.mp4

OK

01-crf-19-ultrafast-HD-Club-4K-Chimei-Inn.mp4

OK

4K HD.Club Changhong-Discover_the_true_Sichuan-HEVC.mp4

OK

4K HD.Club Changhong-Furano-HEVC.mp4

OK

Hubble Realms of Light (in 4k UHD).mp4

OK

LG Chess 4K Demo.mp4

OK

Sony 4K – Camp HDR MP4/HEVC 10bit – 75.8Mbps

OK

Jellyfish 4k uhd HEVC 10bit – 200/250/300Mbps

OK

LG Demo – Istanbul 3840×2160 MP4/H264 8bit – 116Mbps

OK

Sony 4K – Camp HDR MP4/HEVC 10bit – 75.8Mbps

OK

Demo Samsung 2014 – USA Road Trip TS/HEVC 10bit – 51.4Mbps

OK

Demo Samsung 2014 TS/HEVC 10bit – 51.4Mbps

OK

Всички тестови видеоклипове бяха пуснати без никакви забележки. Особено впечатляваща е лекотата, с която ТВ-боксът възпроизвежда 4K видео с медузи и битрейт от 300 Mbps. При битрейт от 400 Mbps започват да се появяват забележими микрофризи.

ТВ-боксът поддържа DD и DTS звуково предаване и многоканално аудио до 5.1 през HDMI порт или аналогово стерео аудио през AV конектора.

Тъй като приложението Youtube първоначално не бе инсталирано в ТВ-бокса, ние го инсталираме от AppMarket. Приложението е специално оптимизирано за дистанционното. Можете да инсталирате обикновения Youtube от Google Play, но се нуждаете от аеро мишка, за да го използвате.

Приложението Youtube възпроизвежда 4K видео без проблеми и поддържа извеждане на изображения в резолюции до 2160p 4K.

Възпроизвеждането на TV-канали, използващи IPTV технология, беше потвърдено с едноименното приложение IPTV и плейлист от доставчика.

Възпроизвеждането на TV-канали c IPTV работи без забележки.

Игри

В игралния аспект Beelink GT1 MINI разчита на графичния процесор GPU Mali-G31MP2 , включен в състава на SoC Amlogic S905X2. Този модел ви позволява да стартирате повечето игри с Android без проблеми с производителността и добра съвместимост. Модерни 3D игри като World of Tanks Blitz или PUBG също работят доста добре със средни настройки за производителност.

За удобна игра можете да свържете жичен (чрез USB) или безжичен Bluetooth геймпад към ТВ-бокса. С връзката му няма никакви проблеми.

Извод

Много потребители вече успяха да кръстят ТВ-бокса Beelink GT1 MINI - Бомбата! Тази миниатюрна кутия изглежда много привлекателна, предвид мощната си конфигурация и страхотните мултимедийни и игрови възможности. ТВ-боксът работи много бързо и без проблеми, но има въпроси към дистанционно. Като имаме предвид огромната популярност на по-старите модели Beelink GT1 и Beelink GT1 Ultimate, можем спокойно да предположим, че този нов продукт ще бъде не по-малко търсен.

 Плюсове: 
Много висока производителността на системата
+ Голям обем на скоростна RAM памет и вътрешна памет
+ Наличието на долната лента за навигация и горната лента за уведомяване
+ Високата скорост на работа на Wi-Fi и Ethernet
+ Отсъствие на пренагряване
+ Разсъединяем ROOT
+ Чести OTA актуализации
+ YouTube в 4К

 Минуси
— Само 2 порта USB
— Дистанционно

Коментари

Няма намерени мнения

Добави ревю