За поръчки:

0893704966; 0882974593

Как да изберем ТВ бокс през 2021? Избор на ТВ Бокс

01/03/2021

Как да избера ТВ бокс през 2021 година? – Този въпрос си задават всички хора, които искат да превърнат телевизора си в пълноценна мултимедийна платформа за забавления, игри и обучение. Ние предлагаме голям асортимент от smart tv box за избор, ако досега не сте използвали такива устройства, тогава ще ви бъде трудно да направите правилния избор. Нашите съвети ще ви помогнат да не допуснете грешка при избирането и да купите ТВ бокса, който дори и за минималната цена ще задоволи всички ваши нужди.

На какво трябва да обърнете внимание, когато избирате ТВ-бокс?

Избирайки ТВ-бокс, първо трябва да си отговорите на следните въпроси:

Въпрос

Как това ще ви помогне при избирането?

Колко пари сте готови да отделите за купуването?

Това ще позволи веднага да ограничите разходи, което ще помогне да си спестите времето.

Какви задачи трябва да изпълнява  android tv box?

Определете за себе си как искате да използвате ТВ-бокса:

·  Гледането на филми и видео с помощта на приложения и сайтове.

·  Преглед на уеб сайтове и страници в мрежата

·  Гледането на видео от външни устройства или паметта на устройството.

· Стартирането на android приложения, игри.

·  Ползването за работа като заместител на компютър.

Колко дълго ТВ-боксът трябва да бъде актуален?

Позволява ви да разберете какъв трябва да бъде резерв на производителността за бъдеще.

Как ще използвате ТВ-бокса стационарно или смятате периодично да го вземате със себе си като пътувате или да го носите в  други стаи?

Помага да се определите с размера и теглото.

 

Отговорете на всичките горепосочени въпроси - това ще ви помогне ясно да разберете кой ТВ-бокс искате да купите.

Какви са критериите при избирането на ТВ-бокс?

Всичките критерии при избирането могат условно да бъдат разделени на две големи групи: технически характеристики (хардуер и софтуер), особености (качества, които присъстсват не при всички опции на пазара).

На какви технически характеристики трябва да обърнете внимание при избирането на ТВ бокса?

Възможностите на ТВ-бокса са обвързани с мощността на хардуерните елементи и техните възможности. Колкото по-мощен е хардуерът, толкова по-добре ще работи ТВ-боксът. В ТВ-бокса, както във всеки друг компютър, е важен балансът на всички елементи, тъй като ниското качество на един от компонентите няма да позволи на останалите да се разкрият напълно.

Как хардуерните елементи влияят върху производителността на ТВ-бокс?

Елементът на хардуера и влиянето му върху ТВ-бокса

Най-доброто решение за 2021 година

Централният процесор на ТВ-бокс е един от най-важните органи, тъй като той пряко влияе върху скоростта на работа и общото ниво на производителност на устройството. Най-напред трябва да обърнете внимание на него, тъй като това е хардуерен елемент, от който зависи много.

Най-добрият процесор за ТВ боксове през 2021 г. - Amlogic S922X-H, той има шест комбинирани ядра. 4 високопроизводителни Cortex-A73 - за сложни задачи и 2 Cortex-A53 за по-прости цели.

Графичният адаптер често е представен като ядро, което е интегрирано в процесора, но има някои модели, при които графичната карта е напълно независима. Максималната резолюция и плаността на възпроизвеждането на видео, игри и приложения зависят от качеството на графичния адаптер.

Едно от най-мощните графични ядра е Mali G-52, той поддържа възпроизвеждане на видео 4K  със стабилна честота на кадрите от 60-120 FPS. За съвременните android игри такова графично ядро също ще бъде повече от достатъчно.

RAM паметта отговоря за скоростта на работата и мултитаскинга. Голям обем - позволява удобно превключване между няколко процеса (приложения) едновременно. Има няколко популярни формата за RAM. От RAM формата зависи скоростта на работата, консумацията на енергия и температурата.

В момента форматът DDR4 и неговите модификации, като LPDDR4, са най-добрите варианти, както за ТВ-бокса, така и за пълноценни компютри.

От количеството на ROM паметта зависи обема на данните, които можете да качите в ТВ-бокса за по-нататъшна работа или съхранение. Повечето производители създават няколко конфигурации, така че клиентите да имат възможност да изберат най-добрия вариант за своите нужди и задачи.

128 гигабайта - това е обемът, който ще бъде достатъчен за повече от 50 взискателни игри + пакет от стандартни приложения за гледане на телевизия онлайн + изтегляне на няколко филма в Full HD резолюция.

Скоростта на зареждането на страници и възпроизвеждането на видеоклипове онлайн зависи от качеството на Wi-Fi модул. А Bluetooth модул ви позволява да поддържате безжична връзка с периферни устройства.

С безжичните модули всичко не е толкова еднозначно, важно е да гледате не само сухите характеристики, но и да взимате предвид резултатите от тестовете. В описанията на всеки ТВ-бокс се опитваме да посочим информация за скоростта на безжичните модули, получени в резултат на тестовете.

Изходите и портовете могат да имат най-различни цели - от свързване на Интернет и устройства за съхранение, до пренасянето на информация към външни устройства.

В зависимост от вашите цели може да са необходими следните портове:

HDMI - свързването на ТВ-бокса към съвременните телевизори.

AV - аналог на HDMI, но за по-старите телевизори.

DC - захранването.

USB - периферни и външни устройства.

LAN - кабелен интернет.

TF - карта памет microSD.

SPDIF - за предаване на цифрово аудио към тонколоните.

На повечето ТВ-боксове те присъстват.

Версията на операционната система влияе върху поддръжката на съвременните приложения, стила на интерфейса и много други индикатори.

Има две основни операционни системи за ТВ-боксове: Android TV и само Android. За да изберете най-добрия вариант за себе си - разгледайте интерфейсите, тъй като избора зависи по-скоро от вашите лични предпочитания.

Важно е да се вземат предвид не само индикаторите на хартия, но и резултатите, които android TV-Box показва в реална употреба. В този случай помагат всички видове синтетични тестове, те ви позволяват да видите индикатори, които са възможно най-близки до реалните. Основните тестове се считат:

 1. Extreme test - показва температурния индикатор, който се постига в режим на максимално натоварване.
 2. Wi-Fi модули - показват реалната скорост работата на Wi-Fi модули 2,4 и 5 GHz.
 3. Bluetooth модул - показва разстоянието, качеството и скоростта на работата.
 4. Throttling test - проверява способността на процесора да дроселира (умишлено подценява честотата на работа, за да се понижи температурата).
 5. Тестове в игри - ако изберате ТВ-бокс за игри, тогава индикаторите на честотата на кадрите в различни игри ще ви позволят да разберете дали това решение е подходящо за игрови проекти, които ви интересуват. 

Избирането на ТВ-бокс въз основа на задачите, които той трябва да изпълнява. В описанието на ТВ-боксове ние изписваме за какви задачи е подходящо това решение.

Ако имате строги ограничения на разходите - за основни нужди, като гледане на видеоклипове в мрежата, сърфиране в интернет - подходящ е ТВ-боксът с 2GB RAM, 16GB вътрешна памет и процесор с четири ядра от 1,3-1,5 гигагерца. Всичко, което има по-слаби технически характеристики - то също ще се справи с основните задачи, но може да изпитвате трудности и дискомфорт поради ниската скорост на работа. Добро решение за основни нужди: TX6, X96 Max+

Представителите на средния ценовсегмент са в състояние да се справят с всичко, но при взискателни задачи ще бъдат забележими намаления на честотата на кадрите.

Устройствата от най-висок клас могат лесно да се справят с всичките задачи, дори и с най-взискателните Android игри. Техният запас от производителност ще бъде достатъчен за следващите няколко години. Ярък пример за такъв ТВ-бокс може да се счита: Beelink GT-King

За по-голямо удобство при избирането на ТВ-бокс, нашият уебсайт предоставя удобен филтър, той ще ви позволи да филтрирате варианти, които не са подходящи за вас по определени индикатори - изберете ТВ Бокс.

Избераме ТВ-бокс 2021, имайки предвид особеностите им!

Всеки модел има свои отличителни качества, които е важно да се вземат предвид. Те могат да бъдат приятен бонус или Must Have, което ще ви накара да закупите този конкретен вариант.

Размери на ТВ-бокса

За повечето потребители този фактор е много важен, тъй като те нямат място за голям ТВ-бокс. В такива ситуации на помощ идват малки модели и устройства. Малкият размер е много практичен, но когато избирате малък интелигентен телевизионен приемник, проверете какви резултати той демонстрира в throttling test.

Дизайн

Производителите създават android tv box с неутрален дизайн, който ще пасва към всеки интериор, както и с по-интересен, необичаен.

Първият вариант е по-универсален, черен кутия с минимум декоративни елементи, който се вписва във всеки стил и е по-практичен.

ТВ-боксове със смел дизайн привличат вниманието на повечето потребители. Футуристични орнаменти и ярки цветове, които се допълват от необичайна форма на калъфа се превърнаха в тенденцията на 2021 г.

Кой от дизайните на ТВ-бокс да изберете зависи от вашия вкус и ваши лични предпочитания. Ако устройството е подарък, препоръчваме да изберете по-сдържан и прост вариант.

Комплектност

Повечето устройства се предлагат със стандартен комплект:

 • Ръководство
 • HDMI кабел
 • Захранващ адаптер
 • Дистанционно

Но някои устройства могат да имат в комплекта интересни решения, като например:

 • Технологически дистанционни
  Такива дистанционни имат микрофон за гласово управление и жироскоп за управление на курсора с помощта на AirMouse технологията. Ако видите, че в комплекта е включено стандартното дистанционно управление - не се разстройвайте, тъй като можете да го купите отделно в секцията «Аеромишки и дистанционни»
 • Антени
  Те значително подобряват приемането на Wi-Fi сигнал, които са особено често срещани в компактните ТВ-боксове.
 • Инфрачервени приемници
  Ако планирате да скриете ТВ-бокс зад телевизора или на друго място, дистанционният приемник ще позволи на приемника да чете инфрачервения сигнал от дистанционното ви.

Правим изводи, как да изберем ТВ-бокс през 2021 година?

Като цяло, отговорът на въпроса: „Кой иТВ-бокс да закупите през 2020 година“ - това набор от характеристики, които ТВ-боксът трябва да притежава, за да задоволи всичките ваши нужди и задачи. Трябва да се вземе предвид всичко: от техническите характеристики и показатели в тестовете, до такива дреболии като наличието на определени изходи, размери и дизайн, както и компектността.

Чести въпроси

✔️ Къде може да закупим ТВ-бокса?

Нашият магазин предлага най-широкия асортимент от ТВ-боксове за най-различни цели. Ние избираме само най-качествените решения, които ще ви радват в продължение на много години.

⚠️  Как да направим използването на ТВ-бокс още по-удобно?

Ако искате да използвате ТВ-бокс с голям комфорт - използвайте умно дистанционно, което поддържа технологията за гласово въвеждане и аеромишка. С него можете лесно да управлявате дори онези ТВ-боксове, чиито интерфейс не е пригоден за работа с телевизори.

❤️ Кои сме ние?

Ние сме най-големият магазин за ТВ-боксове в България. Тук ще намерите изпитани модели с най-високо качество. Освен това имаме най-големия и популярен украински блог, посветен на smart tv box, в него ще намерите отговори на всичките си въпроси!

Коментари

Няма намерени мнения

Добави ревю